Vasaras kafejnīcu trūkumu Liepājā apņēmies labot restorāns Olive, kas uz terases sola atvērt grilvirtuvi ar īpašu ēdienu pasniegšanas veidu.
Neslēpj virtuvi
Restorāna trumpis ir dizains - virtuve ir pārskatāma katram apmeklētājam, un neviens nevarēs teikt - diezin ko tas pavārs tur sabrūvējis! Gribi - stāvi pie lodziņa un skaties! Bārs ir zāles vidū, vienlaikus no tirdzniecības centra apmeklētāju acīm piesedzot pusdienotājus. Savukārt pusdienotāji redz plašu apkārtni, jo sienas ir no stikla, vien noēnotas ar žalūzijām. Īpašais dizaina elements ir Olīvīte - uz pjedestāla dusoša pantera.
Ņemam itāļu vai franču ēdienu, pieliekam drusku no Āzijas, piemēram, japāņu mērci, un dabūsim restorāna Olive virtuves specifiku. Tā ēdienkartei raksturo restorāna Olive šefpavārs Aleksandrs Kardašs. Var pamēģināt suši ar mocarellas sieru vai suši ar žāvētu vistas krūtiņu. To nevarot gluži saukt par suši, atzīst šefpavārs, drīzāk tie esot Olive radošās virtuves produkti. Pavārs mācījies amatu Itālijā, stažējies Taizemē un Indijā, bet Japānas virtuvi apguvis Maskavā pie japāņu pavāriem. Klasisko Caprese - sieru Mozzarella ar tomātiem un bazilika mērci šefpavārs iesaka pamēģināt ar kūpināto Skotijas lasi, tomātiem un medus-citrusa mērci ar sezamu. Arī mājās varot mēģināt pagatavot pastu ar Madagaskaras tīģergarnelēm un riekstu mērci japāņu gaumē.
Zelta vidusceļā
Restorāna piedāvājums ir līdzsvarots starp Liepājas iedzīvotāju maksimālo pirktspēju un prasībām, ko varētu izvirzīt turīgāki pilsētas viesi. Lieki nav šķērdēta nauda galda aprīkojumā, bet dizains ir radošs, patīkams, galdiņu izvietojums ērts un sēdekļi ergonomiski. Mēbeļu kvalitāte gan nav izcila - šur tur jau manāmas finierējuma plaisiņas. Toties ēdiena kvalitāti nevar kritizēt. Cēzara salāti ar ginger - aijoli mērci un kokteiļgarnelēm (3.60 Ls) pagatavoti no svaigām, kraukšķīgām salātu lapām. Viegls, garšīgs ēdiens ar «savu seju». Otrais ēdiens no biznesa ēdienkartes - Tandori kāja, ir apcepta vistas kāja karija mērcē ar dārzeņu rīsiem (2.50 ls). Saldais ēdiens arī no biznesa ēdienkartes - maigs kafijas krēms ar augļu mērci (1.80 Ls). Ēdienkartē piedāvājums ir ļoti plašs - salāti, uzkodas, zivju ēdieni, zupas, otrie ēdieni un deserti, mērces ar iespēju kombinēt ēdienu pēc paša izvēles, var pasūtīt arī dažādas picas. Radošs piedāvājums bez pārspīlētām ambīcijām - tā īsi varētu raksturot Olive.