Rīgā, Brīvības ielā, ir atklāts bārs "brasserie Vivien" un mākslas galerija "Metro".
Gastronomiskās koncepcijas un ēdienkartes autors ir franču šefpavārs Vivjēns Lebeks (Vivien Lebecq), savukārt nosaukumu VIVIEN iedvesmoja viņa ģimenes vēsture. Vivjēna Lebeka vecvectēvs, arī Vivjēns, piegādāja franču vīnus Rīgas restorānam Otto Schwarz. Un tagad, aptuveni pēc simts gadiem, šīs ģimeniskās viesmīlības saites radīja restorānu VIVIEN, kurā Latvijas un Francijas kultūras un tradīcijas veidos jaunu vēsturi.
Brasserie VIVIEN ēdienkartes pamatā ir Parīzes brasērijas (brasserie) klasiskie ēdieni, kas gatavoti no Vivjēna Lebeka un viņa kolēģa Mihaila Karajanova izvēlētiem vietējiem produktiem.
Par vīnu atbildēs Reinis Poļakovs, uzņēmuma RE-WINE dibinātājs. Brasserie VIVIEN kokteiļu karti ir izstrādājis bārmenis Luka Kadikovs, bet tuvākajos plānos ir populāru Eiropas kokteiļu meistaru un šefpavāru viesošanās.
Brasserie VIVIEN interjeru iedvesmojusi franču brasērijas klasiskā koncepcija, kurā dominē koka detaļas, vitrīnas logi un daudz spoguļu. Zālei pieguļ franču dārzs, arī tajā ir sēdvietas. Visas telpas vieno senas Parīzes kafejnīcas atmosfēra un franču zīmola Grimo spoguļi. Telpu noformējumā izmantotas vintage stila lampas, kā arī gleznas un fotogrāfijas no vairākām privātkolekcijām.